28 februari 2012

geflock en gevloek...

Onlangs werd er een kindeken geboren in onze naaigroep, en dan moeten er cadeautjes gemaakt worden. Ik besloot het mezelf makkelijk te maken (vooral omdat ik vreesde dat de kersverse mama in kwestie en ikzelve niet dezelfde smaak hebben in kleerkes, dan vooral wat betreft mijn voorliefde voor felgekleurde stofkes...) en dus kocht ik 2 leuke truitjes en daarnaast een wit body'ke om te personaliseren, flocken dus. En toen ging het mis...


Note to self: de kant met de lijm moet ONDERAAN, dus niet tegen de zakdoek waarop je aan aan het strijken bent!!! Grrrr... Iemand met de naam Hanne geïnteresseerd in een gepersonaliseerde zakdoek in spiegelschrift?

Poging 2 dus...


Dat lijkt er al meer op!

Nu ik toch bezig was, besloot ik nog een trui van klein Fonske te flocken. Maar het was duidelijk mijn dagje niet...


Hier valt het misschien minder op, omdat ik een foto nam met flits, maar in het echt is het precies een trui met een vage vlek op. Tweede note to self: combineer NOOIT een zwarte trui met donkerblauwe flockfolie!! Zucht...

4 opmerkingen:

 1. Hihi, ik maakte een tijdje geleden net hetzelfde mee! Allé waar is die naam nu gebleven??? Daar dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie het positief: je hebt weer wat bijgeleerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou die vlek op de trui niet komen doordat de stof misschien niet geschikt was voor strijken op hoge temperatuur? Ik zit nu met hetzelfde met een T-shirt (100 % viscose, had ik natuurlijk niet nagekeken), vandaar.Ben zelf op zoek naar de oorzaak en gok dat dat de reden is. Hoop dat het nog betert met het te wassen. Hielp dat bi jou?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb het nog niet opnieuw gewassen omdat het nog steeds een paard te groot is :D Het is niet echt een vlek (dat was de flits van mijn fototoestel denk ik), de folie komt gewoon niet goed uit, veel te donker. Er zitten precies ook verschillende tinten blauw in, wat toch niet normaal is. Zou wel kunnen dat het aan de stof van de trui ligt, die is een beetje wollig. Als ik op gewoon katoen flock is er nooit een probleem.

   Verwijderen