15 februari 2012

cowl neck jumper dress

Ook ik ben gevallen voor de Heidi & Finn patroontjes. Heel eenvoudig te maken en een mooi resultaat. Het eerste patroontje dat ik probeerde was dat van de cowl neck jumper. Ik zag al eerder leuke exemplaren hier, hier, hier en hier.


Sientje was als vlinder geschilderd op school, vandaar de zwarte plek op haar kin... De koord liet ik weg, ik zie het precies liever zonder. Ik denk trouwens dat ik nog nooit eerder een kledingstuk zo snel in elkaar heb gestoken, loving it! Echt een patroon om meerdere keren te gebruiken. De stof komt van Alfabri in Beveren-Leie.




Het labeltje gezien? :)

14 opmerkingen:

 1. hoe stijlvol afgewerkt met je eigen labeltje ;-) knap jurkje, k heb t patroontje ook liggen, t zal voor volgende winter zijn denk k, k ben al aan de lente-gardarobe bezig ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik ook eens aan de lentegarderobe ga beginnen. Het is wel een heel licht stofje, dus ze zal het wel nog een tijdje kunnen dragen.

   Verwijderen
 2. Wauw Alfonsiene, een héél mooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjonge, dit is toch wel een van de mooiste! Ik heb het patroon ook liggen en had het net weer in de kast geschoven... toch maar weer eruit halen en dan maken zonder koord. Want dat vind ik ook niks voor kleine meisjes van 1 jaar! je andere van katoen jurkje is ook erg mooi en je labeltje.. tja das top he!
  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi en je labeltje is ook super!
  Ik heb het patroontje hier ook liggen, maar ik heb er mij nog niet aan gewaagd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig ! Gaan de maten van dat patroon tot 152 (12)?
  Of is het makkelijk aan te passen denk je? Ik heb hier namelijk een reusachtig groot 'klein' meisje van 7, en alle patroontjes die bij haar leeftijd passen zijn steevast te klein...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook grote kindjes, maar een 7-jarige met maat 152 is idd gigantisch :D Het patroon gaat tot 6 jaar, dus misschien een te groot verschil met 12 jaar? Het valt ook niet echt groot uit.

   Verwijderen
 6. Dank je voor het antwoord ! Ik zoek verder naar kleine meisjes patronen in grote meisjes maten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi jurkje! Ik heb het patroontje ook liggen, maar ga het uitstellen tot ergens in 't najaar denk ik. En Alfabri, dan moet jij ook van niet al te ver uit de buurt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Waar heb je de labels besteld? Ik ben ook naar zoiets op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen