19 januari 2014

vossenhemdje

Amai, 't is precies lang geleden dat ik nog eens iets gepost heb! Maar no worries, I'm back ;)

Ik vertelde jullie al eerder dat ik één van de patroontesters ben van het nieuwe tijdschrift, La Maison Victor. Ondertussen ligt het magazine al in de rekken, en heb ik er nog een stuk uit gemaakt. Ik maakte al eerder hemdjes, maar dit was de eerste keer dat ik er eentje maakte met lange mouwen, en er zullen er zeker nog volgen! Het modelletje in het tijdschrift is echt super, de uitleg heel uitgebreid. Toch spotte ik een foutje: er staat dat de mouwboord onderaan een cm moet worden omgeplooid, maar als je dat doet, staat je manchette op z'n kop. Bovenaan plooien dus!


Paspeltje op de rug.


Ik koos voor witte knoopjes, maar op de manchetten gebruikte ik drukknoopjes. Ik probeerde eerst knoopsgaten te maken, maar die mislukten weeral eens *gevloek en geketter*.De dochter koos de stof voor haar broer uit bij een kraampje van Koekepeertje. Ik prees haar om haar goede smaak, tot ze er ook eentje voor zichzelf uitkoos, het meest kitcherige van de hele hoop... Maar da's voor later...

11 opmerkingen:

 1. Al dat enthousiasme - en schone hemdje - doen me dat tijdschrift terug zoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat je daar tester van mag zijn. ik heb het magazine nog niet gevonden, enkel de aparte patroontjes en die vind ik dan weer een beetje duur. Ik blijf zoeken. mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai ja, uw dochter heeft hele goede smaak !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi e netjes gemaakt,petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zeg, lange mouwen werden hier ook nog niet gemaakt aan een hemdje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed gekozen van de dochter zenne! Mooi hemdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi !! Vallen die maatjes klein/groot ?
  Ik ging eigenlijk eerst die vest voor mannen maken uit dat boekje ... maar er liggen hier ook wel wat stofjes voor hemden voorgewassen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen