04 april 2013

zomerse Lola

Mijn nummerke 3 uit Zelfgemaakte kleertjes: de Lola. Gemaakt met lekker ouderwetse seersucker uit de kringloopwinkel. Omdat echt zomerse dagen nogal schaars zijn in ons regenlandje, maakte ik het kleedje extra lang, kwestie dat het meer dan één zomer zou meegaan.
Snoepknoopjes!


12 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat ze er snel kan van beginnen genieten! Azo een leuk kleedje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heel mooi! En met een gileetje in felle kleurtjes erop zal ze het wel meer aan kunnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik heb mijn eerste modelletje ook klaar uit het boek, ben er heel content van. Tof die achterkant!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Dat kleedje staat ook op mijn naailijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi gemaakt. En die knoopjes zijn zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook bezig aan eentje maar vroeg me nu af of het klopt dat tailleband rug smaller is dan voorpand? En dan moet daar nog wat overlap bij voor de knoopjes dus het zal wel een aantal cm schelen met het voorpand qua breedte. Was dat bij jou ook zo? Ik las dat er paar foutjes in eerste druk stonden en daarmee dat ik wat twijfel. Zou het tof vinden mocht je me iets laten weten. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd, ik heb toch geen problemen ondervonden, en als ik het patroon nameet, klopt dat precies wel? Bij voorpand maar langs 1 kant naadwaarde, bij achterpand langs 2 kanten = even lange stukken? En de overlap zorgt er net voor dat het mooi aansluit.

   Verwijderen
 7. Ik heb alles nog eens gecheckt en nagemeten maar als ik de 2 achterpanden op het voorpand leg, dan raken die elkaar niet. Als daar dan nog eens naad afgaat en het moet nog overlappen, dan is er toch een flink stuk te kort. Als jij het achterpand op het halve voorpand legt, komt dat dan even lang (of langer)? Bij mij dus korter...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga morgen het kleedje eens bij mij pakken en bekijken. Hangt bij de slapende dochter. Welke maat ben je aan het maken? Misschien dat daar het verschil zit? Hier de 6 jaar.

   Verwijderen
  2. Een 2 jaar maar op het patroonblad zijn alle maten korter bij achter dan voor. Bedankt voor de moeite alvast. Het is zo stom he maar ik naai het jurkje voor iemand anders met een bepaalde stof en voor ik knip wil ik toch zeker zijn dat het goed is.

   Verwijderen