17 maart 2013

retrodag kringloop

Gisteren was een hoogdag voor de retro-lovende Alfonsiene: retrodag in de kringloopwinkels! Vijf heb ik er gedaan, en ik heb me goed laten gaan :D Aanschouw mijn aanwinsten:

Fisher Price, waarvan iedereen zegt "dat had ik ook vroeger!" en ik enkel kon zeggen "dat WOU ik ook vroeger"... Maar nu ben ik een collectie aan het opbouwen waar mijn kleine ik jaloers op zou geweest zijn :)


Toen ik nog een klein Alfonsientje was, had ik een rood piano'tje. Uren heb ik op dat ding getokkeld. Ik was dan ook zwaar teleurgesteld toen ik hoorde dat mijn ouders het hadden weg gedaan. Na jaren zoeken heb ik eindelijk de zwarte versie! Ook voor lego had ik in mijn kindertijd een zwak, dus deze schattige bouwdoosjes kon ik niet laten liggen...


Een aanvulling van mijn Emsa collectie. Ik moet nu zowat alles hebben dat er bestaat, denk ik. Zou daar geen catalogus of zo van bestaan?


Stofjes en patroontjes:


Kinderboekjes:


Deze vind ik echt uniek: ongedragen schoentjes in de originele doos. Zelfs zonder de schoentjes zou ik de doosjes gekocht hebben :) Fonske is echt om op te eten met dat linkse paar aan zijn voetjes! Het rechtse paar ga ik hem niet aandoen, schattig ja, maar ook echte marteltuigen volgens mij...


Kleertjes voor Alfonsiene met een hoog Who's That Girl - gehalte :)


Truitjes voor Fonske:


Een superschattig schortje: (en nu nog een jongensversie vinden!)


Een broekje waarvoor ik bijna in katzwijm viel:


Jurkjes. Dat rechts vanboven is eigenlijk helemaal niet retro, ik vond het hier terug. Het jurkje van de pop kun je afhalen, en vervangen door een van de jurkjes die vastzitten in de zakjes. Super goed gevonden, toch? Er hangen trouwens wel meer niet zo vintage stukken in de kringloop, die worden afgeschreven als retro. Goed naar de etiketjes kijken is de boodschap, maar deze kon ik niet laten hangen.


Broodtrommel, plastic kopjes, zo'n wekker waarvan de plaatjes doordraaien, een funky broodrooster en een leuk koffertje:


Een aanvulling van mijn Arcopal collectie. Het viel me trouwens op dat de mensen die overal lieten staan. De hype is blijkbaar een beetje over (zoveel te beter voor mij natuurlijk).


Voilà, dat was het :D 

Wat me trouwens ook opviel is dat er soms twee prijzen stonden op de producten: de gewone kringloopprijs en de retrodag prijs... En dat de prijzen enorm kunnen schommelen van kringloop tot kringloop, maar dat wist ik al langer...

En nu ga ik mijn aanwinsten nog wat gaan bewonderen... ;)

13 opmerkingen:

 1. Dju he, was dat gisteren? Is mij helemaal uit 't oog gegaan. Jammer, want vorige keer had ik leuke dingen kunnen scoren! Jouw buit is wel gigantisch! *jaloers*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supertoffe spullen heb je daar !
  (Beetje jaloezie van mijnentwege....;). )
  Toertje twee spaart al een tijdje het oranje arcopal-serviesgoed......jammer genoeg hadden ze die niet ( meer?) staan toen ik op jacht ging.....gij hebt daar duidelijk goed in gescoord !
  Die burda-patroontjes zijn GE-WEL-DIG......ook de jurkjes vind ik top!

  En...ik denk dat ik ook iets van dat EMSA( ik wist niet eens dat dat zo heette) heb staan in mijn kast.....soepkommetjes voor de kinders....:) )

  Gij hebt duidelijk nen hele goeie retrokringloopwinkeldag gehad.....GELUKZAK!
  :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet eens dat dat gisteren was... Dju, en ik ben op zoek naar Fisher Price (huisje, schooltje, garage, autootjes) Verdikke!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik nergens zien staan. Ik heb al 2 huisjes en de school, het ziekenhuis en het kasteel. Ik heb wel veel meubeltjes te kort.

   Verwijderen
 4. Amai,wat een buit en ik kan niet zeggen dat er niks bij vind dat ik niet leuk vind.Goed gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Je bent echt goed geslaagd zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WAUW! Wat een geweldige vondsten en wat VEEL ook zeg :) Geniet ervan! Het ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een buit, wat een buit, niet te schatten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind die sjatten toch ferm tof !
  Haha, maar gij hebt toch wat meer gekocht dan een paar knoopjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het fisherprice platenspelertje, dat lag bij ons meme, al mijn neefjes en nichtjes hadden er al mee gespeeld, dat ding heeft zijn geld echt waard geweest!
  De Tiny boeken daar ga ik alle rommelmarkten naar op zoek...
  Mooi stokjes gevonden ook blijkbaar..
  en dat schortje pure nostalgie!!!
  En dan als laatste die tassen (laatste foto) die had mijn meme ook... god wat mis ik haar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn meme deed altijd vanillepap in deze kleurrijke, vrolijke potjes!
  Groetjes,
  http://stikplezier.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen