13 maart 2013

Charlene

Nadat ik verschillende meisjesversies van de Charlie zag opduiken, kriebelde het om het zelf ook eens te proberen. Een lang gekoesterd Bora-stofje leek me ideaal.Sientje draagt normaal 110, maar ik maakte een 116 in de hoop dat ze hem dan wat langer zou kunnen dragen... En ja, haar armen mogen nog veel groeien, maar haar buik... Ik begin echt hoe langer hoe meer twijfels te hebben bij de Zonen09 patronen. Ik was eerst zo'n fan, maar ik heb nog geen enkel kledingstuk gemaakt dat goed past. De 2 broeken wil ze al lang niet meer dragen (en ze is nochtans gek op alles wat ik maak...) Ik ben nu bezig met een Jacob voor de zoon, hopelijk heeft hij wel een Zonen09-lijf...

8 opmerkingen:

 1. Het is wel een leukerd,maar het valt idd allemaal beetje krap hé.Ik heb al hele slanke kinderen,maar voor die patronen nog nie slank genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai ... zitten andere truitjes die ze normaal gezien draagt losser ? Maar ik vind het wel ok hoor, het is een modelletje dat net mooi aansluitend mag zitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind ook wel dat het nu nog net gaat, maar tegen dat ze aan de maat zit van de trui knapt ze er uit denk ik ;)

   Verwijderen
 3. Ik vind dat wel vreemd. Ik moet voor mijn kinderen altijd 2 maten kleiner maken. Die Zonen09 patronen zijn voor ons veel te groot, maar eigenlijk vind ik dat niet erg. Je past die toch gewoon aan? Ik heb het ondertussen wel geleerd om mijn kinderen op te meten. Hun borstomtrek, hun taille... Hier zijn er geen buikjes, maar je zou het buikje kunnen meten. Het ideale patroon bestaat gewoon niet. Het is altijd wel voor iemand niet juist. Net zoals niet alle kleren in maat 110 voor alle kinderen passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, idd, ik zou het patroon kunnen aanpassen, al vind ik verkleinen wel makkelijker dan vergroten. Maar het valt toch op dat heel wat mensen die opmerking hebben over Zonen09. Bij andere patronen heb ik dat probleem nooit. Die moet ik enkel soms in de lengte aanpassen.

   Verwijderen
 4. Ik poste juist een Charline-jurk. Ook ik heb een dochter met 'buikje', maar bij het jurkje was dat geen probleem (loopt een beetje uit). Ik vind het eigenlijk wel mooi als het niet te ruim is, staat mooier op rokjes en broekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het haar ook wel mooi zitten hoor. Ik moet toegeven, Mila heeft 2 jacobbroeken die haar goed zitten (en geloof me, een duidelijk buik-kindje :D), en nu maakte ik een maat groter omdat ze iets wat te krap beginnen worden, maar de maat groter, die is wel veel te groot. Misschien zit jouw meid ook wat tussen de maten in zoals de mijne nu?

  BeantwoordenVerwijderen