18 november 2013

pauwen

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar als ik een handleiding bij een patroon gebruik, dan verwacht ik dat alles mooi stap voor stap kan overlopen, zonder hindernissen of hoofdgekrab. In de naaiboeken van tegenwoordig is het nogal vaak de gewoonte om te werken met verwijzingen, "voor de kraag, zie stap 5 van beschrijving jurk x, voor de rits, zie stap 236 van topje 25..." zo van die toestanden. Noem mij verwend, maar ik vind dat een heel vervelende manier van werken. Bij mij moet dat echt zo tak-tak-tak onder elkaar staan, of ik begin al te zweten. Het zal wel een manier zijn om drukwerk te sparen, maar ik ben er geen fan van. (en dan heb ik het nog helemaal niet over burdachinees, maar over simpele handleidingen in simpele naaiboeken) Sommige dingen vergeten ze ook gewoon uit te leggen, of de foto moest persé heel erg fotogeniek zijn, ipv heel duidelijk... Ja, ja, ik ben aan het zagen... Ik ben nog steeds grote fan van Stof voor Durf het Zelvers, en ik vind het nog steeds heel eenvoudige patronen, maar nu had ik heel de boel toch bijna tegen de muur gesmeten. Gesukkeld dat ik heb! Paspel verkeerd aan de kraag - 45 (!) minuten lostornen, kraag verkeerd aan het kleed - 30 minuten lostornen -... Uiteindelijk heb ik het boek gesloten en mijn eigen naai-instinct gebruikt, en mijn schoon kleedje zat in no time in elkaar!


Stof: een designerke gevonden op een rommelmarkt


16 opmerkingen:

 1. Mooi kleedje. En ik heb dezelfde frustraties bij SVDHZ. Heel vervelend ook dat er maar soms en dan nog gedeeltelijk de benodigdheden bij staan ... Maar een geweldig boek wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaa kan je zo'n stof vinden op een rommelmarkt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is ook nog maar 1 keer gelukt hoor :) Maar wel meteen een hele stapel!

   Verwijderen
 3. Ik deel je frustratie... maar ik vind dat het wel een prachtig jurkje geworden is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aiaiai, maarhet is toch nog super goed gekomen. Ik ben beetje jaloers op dat mooie stofje. knap gemaakt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij kunt dat veel beter dan in al die boeken samen ;-) Kijk maar eens naar het resultaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wauw! het resultaat mag er zeker zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Ik begrijp je VOLLEDIG(nvdr) en ben blij dat ik dus niet de enige ben die zo denkt over de 'simpele' naaiboeken die overal bejubeld worden! Op den duur dacht ik al dat ik 'simpel' was :-) Goed dat je zélf hebt durven denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snpa het volledig, ik ben ook geen fan van 'ga naar' en 'zie bladzijde zoveel'. Zijn we met twee verwende naaisters ;-)
  Maar wat een jurk en dito stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeeeer herkenbaar! Ik ben ondertussen aan het overwegen deel te nemen aan het wereldkampioenschap naaiboeken-werpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeeeer herkenbaar! Ik ben ondertussen aan het overwegen deel te nemen aan het wereldkampioenschap naaiboeken-werpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog een verwend geval hier ;) zelfde frustratie ;) mooi resultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb met dit modelletje ook heel hard gesukkeld met stof voor durf het zelvers. Denk dat er ook ergens een fout op de patroonbladen of zo bijwas... Bij mij leidde het tot een 'mislukt' bericht op mijn blog ;-). Het kreeg een grote zwaai en ik ben er sindsdien niet meer aan geweest...
  Laten we maar concluderen dat het niet aan ons lag :-)!

  BeantwoordenVerwijderen