14 september 2012

tea party sundress

Ik keek er al lang naar uit om eens een Oliver + S patroontje uit te proberen en nu is het er eindelijk van gekomen! Zoals je al kon lezen in de titel, koos ik voor de tea party sundress. SUN dress, dus eigenlijk een zomerjurkje. En daarom maakte ik maatje 5 jaar voor mijn 4-jarige (kwestie van al heel vroeg aan zomer 2013 te beginnen - dat doen de couturiers toch ook zeker...). Enfin, maatje 5 jaar voor een perfect maatje 104, dat zou toch nog wat te groot moeten zijn, of niet? Niet dus... Of toch niet helemaal... Het kleedje is precies zo lang als haar maatje 104 zomerjurkjes, maar wel stukken breder...  Op de kapstok is het echt een  lieftallig jurkje, maar aan het kind heeft het toch een beetje een "patattenzak-effect".


Mijn styling is ook niet dat (dat heb je als je het kind een jurk doet passen op de kleren die ze op dat moment aanheeft) en dat heeft dat dit resultaat...


Op de foto valt het precies niet zo hard op, maar het is echt aan de brede kant. Ik gebruikte geen paspel tussen onder en bovenkant, maar wel een biais aan de zoom.


Wel schone bijpassende knoppekes, eh? 

Conclusie: leuk patroon, mits aantal aanpassingen (lees: minder breed en een stuk langer). Zouden alle Oliver + S patronen trouwens dit probleem hebben?

8 opmerkingen:

 1. Heel mooi en zo leuk met die appelknoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet leuk als al je werk niet 100% ok is hé....ik vind de stof/kleuren wel erg mooi en met die knoopjes....
  Ga je het nog innemen of geef je haar gewoon extra veel snoep deze winter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Extra veel snoep :D Neje, kga het nu gewoon zo laten, en het papieren patroon aanpassen. Als ik het wat versmal en een stuk langer maak, dan kan ze het nieuwe jurkje volgende zomer dragen. Een meisje kan toch niet genoeg kleedjes hebben hè ;)

   Verwijderen
 3. De stofjes en de knoopjes zijn super mooi! Je kunt het kleedje ook wat innemen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De seashore sundtess valt voor mijn meisje perfect! De birthday partydress is ook wat breed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de winter heeft ze er toch altijd wat onderaan, ik vind het wel goed hoor zo en mooie combinatie van de kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgend jaar komt dat gewoon boven haar knietjes en zal dat perfect zijn ... ge zult wel zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen