25 april 2013

monkey pants

Een schattige tweeling werd geboren, dus we hadden weer een reden om babykleertjes te naaien! Mijn keuze viel op de monkey pants. Een tricot broekje met een opvallend "poepstukje" dat vooral bij kruipende baby's mega schattig is.23 april 2013

haarspeldjes houder

Mijn klein madammeke, dat is een echt meisje. Geen poppenmeisje (jammer genoeg, mama's collectie poppen en barbie's blijft onaangeroerd) wel een roze-prinsessen-juweeltjes-glitterschmink-meisje, en dus ook een speldjesmeisje. Die laatste durven nog al eens zoek te geraken. Als je dan 's morgens gehaast bent, en madammeke moet persé haar pimpampoentjesspeld* in haar haar hebben (zo veel "haar" in 1 zin), dan kan Alfonsiene wel eens uit haar krammen schieten (ja, ja, dat gebeurt). Maar pinterest bracht de oplossing: een haarspeldjeshouder.

*nvdr: lieveheersbeestjesspeld


Mijn versie is wel wat primitiever dan die op pinterest, maar kom, kind tevreden en mama tevreden.


22 april 2013

And the winner is...

Vee! Proficiat, de cosmos is u blijkbaar goed gezind :) Je mag me een mailtje sturen met je (kiala)gegevens.


20 april 2013

creatief met zeemanbody's

Ik liep al lang met het idee rond, en zag het ondertussen al vaak passeren: zeemanbody's ombouwen tot truitjes en T-shirts. Het concept is simpel: je neemt een body, je knipt er de onderkant af, je naait er een boordband aan en je kort indien gewenst de mouwen in.Ik maakte uit 3 body's (2,99 euro per stuk dacht ik) 2 longsleeves en 1 T-shirt. Goedkoop beschoren noemen ze dat langs hier :)


16 april 2013

google reader verdwijnt...

...dus als jullie mijn blog willen blijven volgen, zullen jullie dat via bloglovin moeten doen. Ik heb een icoontje geplaatst hier rechts. De google friend connect verdwijnt 1 juni (bye bye 115 volgers *snif*)

Je kunt ook automatisch allemaal je blogs overzetten naar bloglovin, via de site van die laatste. Gewoon een account aanmaken en alles overzetten.

12 april 2013

gingerbread met piranha's

Toen het boek Homemade Mini Couture verscheen, was ik er als de kippen bij om het te bestellen. Er zijn wel wat mankementjes aan, ik heb precies zo het gevoel dat ze het boek wat uitgebreider hadden moeten laten testen voor publicatie - lees: niet enkel door ervaren naaisters - maar de ontwerpen zijn ronduit schitterend! Ik begon met het basishemdje: de gingerbread.


Het is een beetje lang uitgevallen, maar dat ligt aan mij. Klein Fonske lag al te slapen toen ik het in elkaar stak, dus er werd niet gepast. Heel mooi vind ik de afwerking met de biais onder de kraag. Een voorbeeld van een "mankementje" is dat er in de lijst benodigde onderdelen niet stond dat je biais nodig had. Je ziet dan plots staan van "neem je biais" en als je dat dan net niet in huis hebt ga je wel eens luid vloeken (maar ik heb een hele voorraad liggen, dus gene paniek). 

Mijn volgende stuk zit ook al bijna in elkaar, maar daarover later meer...

09 april 2013

Alfonsiene geeft nog eens iets weg

Het was jullie misschien al opgevallen dat ik de laatste tijd nogal veel give aways gewonnen heb :) Om de cosmos terug in evenwicht te brengen, ga ik zelf ook nog eens iets weggeven ;)

Dit kan je allemaal winnen:


Van boven naar onder, van links naar rechts:
1: stevig retro katoenen tafellaken
2: dun retro tafellaken
3: stevig retro gordijn
4: reststuk rekbare diolen, waar ik een bloes mee maakte 
5: lapje dunne katoen
6: restje tweed waarmee ik een mantel maakte
7: hoop phildarwol, van in de tijd dat ik nog dacht dat ik daar wel eens iets zou mee breien *not*

Wat moet je doen om dit pakket te winnen? Simpel: volger zijn of worden (via bloglovin, want google friend connect verdwijnt!), een bericht achterlaten en eventueel wat reclame maken. 
De give away loopt af op mijn verjaardag: 21 april.

Succes!

06 april 2013

mijn jacobventje!

Juich! De zoon heeft een lijf dat ideaal is om Jacob broekjes te dragen! Die van de zus verhuizen naar zijn kast (want die heeft echt te veel poep en buik voor die broekjes ;) )

Kijk eens hoe goed hij in opa en oma's interieur past:


Hij draagt de schoentjes die ik vond op de retrodag van de kringloop, megaschattig toch? Ik zag bijna identiek dezelfde in een schoenenwinkel voor 100 euro...

04 april 2013

zomerse Lola

Mijn nummerke 3 uit Zelfgemaakte kleertjes: de Lola. Gemaakt met lekker ouderwetse seersucker uit de kringloopwinkel. Omdat echt zomerse dagen nogal schaars zijn in ons regenlandje, maakte ik het kleedje extra lang, kwestie dat het meer dan één zomer zou meegaan.
Snoepknoopjes!