18 september 2012

zelfgemaakte kleertjes

Er wordt de laatste tijd heel wat reclame gemaakt voor 3 nog te verschijnen naaiboeken van blogmadammen. Maar één boek heeft heel stilletjes z'n weg naar de boekenwinkel gevonden, en nu naar mijn boekenkast: Zelfgemaakte kleertjes van Catharine Deweerdt (ontwerpster van de coup coup patronen). En omdat ik vind dat dit boek ook wel wat reclame verdient zal ik er een logje aan wijden :)

Dit boek gaat niet over poppen of sjakosjen, maar over kleertjes, en dan vooral kleedjes. Zelf heb ik nog niet de tijd gehad om er iets uit te maken, maar het ziet er veelbelovend uit!

Enkele sfeerbeelden:


De voorpagina dus.


Een schattig kleedje en een even schattig bloesje.


Een heel leuk rokje.


Nog een schattig kleedje.


En een machtig schoon jongenshemdje!

Overtuigd?

14 september 2012

tea party sundress

Ik keek er al lang naar uit om eens een Oliver + S patroontje uit te proberen en nu is het er eindelijk van gekomen! Zoals je al kon lezen in de titel, koos ik voor de tea party sundress. SUN dress, dus eigenlijk een zomerjurkje. En daarom maakte ik maatje 5 jaar voor mijn 4-jarige (kwestie van al heel vroeg aan zomer 2013 te beginnen - dat doen de couturiers toch ook zeker...). Enfin, maatje 5 jaar voor een perfect maatje 104, dat zou toch nog wat te groot moeten zijn, of niet? Niet dus... Of toch niet helemaal... Het kleedje is precies zo lang als haar maatje 104 zomerjurkjes, maar wel stukken breder...  Op de kapstok is het echt een  lieftallig jurkje, maar aan het kind heeft het toch een beetje een "patattenzak-effect".


Mijn styling is ook niet dat (dat heb je als je het kind een jurk doet passen op de kleren die ze op dat moment aanheeft) en dat heeft dat dit resultaat...


Op de foto valt het precies niet zo hard op, maar het is echt aan de brede kant. Ik gebruikte geen paspel tussen onder en bovenkant, maar wel een biais aan de zoom.


Wel schone bijpassende knoppekes, eh? 

Conclusie: leuk patroon, mits aantal aanpassingen (lees: minder breed en een stuk langer). Zouden alle Oliver + S patronen trouwens dit probleem hebben?